Tæpperensere købsguide – vigtige overvejelser

Se vores oversigt over de bedste (og billigste) tæpperensere på markedet lige nu.

Det kan være noget så skønt at have bløde tæpper rundt om i boligen. De tilfører hygge, varme og et personligt præg. Der er dog et lille minus ved tæpper – de samler en del snavs. Du ved sikkert allerede, hvor meget blot en dørmåtte kan samle af skidt, når du ryster den fra tid til anden. Forestil dig så, hvad der gemmer sig i de større gulvtæpper, som du måske har placeret under spisebordet og sofabordet.  

Læs med her, og find ud af, hvad du skal vide, inden du køber en tæpperenser til hjemmet.

Kärcher Tæpperenser SE 4001

Kun 1.397 kr.

Enkel, nem og handy tæpperenser fra Kärcher. Den kan klare det bedste. Sofa, bilsæder m.m. Du får rigtig meget for pengene her!

Bissell - SpotClean Professional Transportabel Plet/Tæpperenser

Kun 1.316 kr.

En fantastisk letvægts tæpperenser, som kan klare alle alle små og mellemstore behov. Fylder ingen ting, og vejer meget lidt – men har alligevel en kraftig sugeevne.

Fordele ved at købe en tæpperenser
Du kan naturligvis give dig til at rense gulvtæpperne med en støvsuger, alternativt en våd klud, hvis du har spildt diverse væsker. Du kan dog også finde en noget mere effektiv løsning til rensning af tæpper. Svaret er en tæpperenser.

Det er muligt at leje en tæpperenser i det lokale byggemarked, men har du mange gulvtæpper i hjemmet, er der god fornuft i at investere i din egen maskine.

Hvordan virker en tæpperenser? Den minder i konstruktionen en smule om den klassiske støvsuger. Via det specialudformede mundstykke sprøjter maskinen både sæbe og vand ned i tæppet for dernæst at suge både vand og snavs med op i beholderen – dog bliver det beskidte vand naturligvis adskilt fra det rene.  
Hvordan finder du den bedste tæpperenser? Det handler i bund og grund om at være realistisk om behov og budget, men også om at finde en maskine, der kan bruges til mere end blot tæpper.
Hvad skal du kigge efter, når du vælger en tæpperenser?
Her er de 5 vigtigste ting, du bør overveje, inden du køber en tæpperenser.
Pris
Du kan finde tæpperensere inden for en lang række prisklasser – de dyreste koster gerne et par tusinde kroner. Du skal selvfølgelig vurdere, hvad der bedst kan svare sig for dig. Har du ét enkelt gulvtæppe, kan det muligvis bedre betale sig at leje en tæpperenser fra tid til anden.

Har du omvendt masser af tæpper, kan det give en større fleksibilitet at kunne rengøre tæpperne på regelmæssig basis, uden først at skulle et smut ned i byggemarkedet. Den ekstra rengøring af gulvtæpperne kan også være et vigtigt punkt, hvis du døjer med allergi – eller hvis I er en børnefamilie eller familie med kæledyr, hvor der samler sig masser af snavs i tæpperne.

Vurdér, hvor meget du vil give for din nye tæpperenser. Skal den være en basic model med få funktioner? Eller går du efter en avanceret model med multifunktion, større tankkapacitet og smart teknologi?
Funktion & Tilbehør
Når du søger efter en tæpperenser, kan du få flere funktioner med i købet. Enkelte tæpperensere kan eksempelvis fungere som almindelige støvsugere, så du får en 2 i 1-maskine. Du kan derfor også spare plads.

Tæpperensere er ikke kun gode til tæpper – du kan også sagtens bruge din maskine til en effektiv rensning af bilsæder og flere former for polstring, bl.a. sofatekstiler. Det er derfor nyttigt at undersøge, hvilken type tilbehør der følger med din maskine. Det kan omfatte særlige mundstykker, så du kan tilpasse dem alt efter arbejdsområdet og -funktionen.
Tankkapacitet
Det er altid en god idé at nærstudere de tekniske data for din nye tæpperenser. Du bør især holde et vågent øje med, hvor stor en tankkapacitet du får med den enkelte tæpperenser. Der vil ofte være angivet en literkapacitet for både den almindelige tank og spildevandstanken.

Fordelen ved at vælge en maskine med en større tankkapacitet er, at du ikke skal rense tæpperenseren nær så ofte.
Vægt
Tænk på, at du typisk skal bære en del rundt på din tæpperenser – præcis som du kender det fra den almindelige støvsuger. Det kan derfor være en bonus at finde en tæpperenser, der ikke vejer alt for meget.

Har du set dig lun på ét bestemt mærke – f.eks. en Kärcher tæpperenser – kan du eventuelt lave en produktsammenligning.

Tænk også på, at det kan være praktisk med et bærehåndtag på tæpperenseren, så du opnår en noget mere fleksibel brug.
Luftgennemstrømning og effekt
Når du skal vurdere, hvor kraftfuld tæpperenseren er, skal du have fat i specifikationer som luftgennemstrømning og effekt. Det giver dig en idé om, hvor mange liter maskinen kan suge pr. sekund, og hvor meget strøm den bruger. Jo større kraft maskinen har, desto mere strøm vil den også typisk bruge.  
FAQ
Her besvarer vi nogle af de mest stillede spørgsmål om tæpperensere.
Hvad er det vigtigste, når jeg køber en tæpperenser?
Du kan med fordel overveje ting som pris, tankkapacitet, effekt og vægt. Tjek også gerne, om du kan bruge tæpperenseren til andet end tæpperens. Det kan f.eks. tælle rens af tekstiler og bilsæder m.m.
Hvordan fungerer en tæpperenser?
Det er ret simpelt. Hæld vand og rengøringsmiddel i tæpperenseren. Kør mundstykket over tæppet, mens der bliver sprøjtet sæbe og vand ned i det. Tæpperenseren suger både vand og snavs op efterfølgende.
Er det værd at købe en tæpperenser?
Ja – især hvis du har mange tæpper derhjemme. En tæpperenser giver dig en langt mere grundig rengøring, end tilfældet er med støvsugning. Du vil som regel kunne se en tydelig forskel. Det er også et godt valg, hvis du er allergiker.
Hvilken tæpperenser er bedst?
Du kan vælge mellem flere forskellige mærker, men Kärcher er et af de brands, der har et af de allerstørste udvalg inden for kategorien.
Hvad koster en tæpperenser?
Du kan få tæpperenser inden for mange prisklasser – de dyreste koster gerne et par tusinde. Du bør derfor også overveje, om du reelt set har behov for maskinen eller i stedet kan nøjes med at leje en i det lokale byggemarked, især hvis du ikke har så mange tæpper derhjemme.
Kan jeg bruge en tæpperenser til andet end tæpper?
Ja. Størstedelen af tæpperenserne kan også benyttes til rensning af forskellige former for polstring, såsom sofaer og bilsæder. Nogle af maskinerne kan også fungere som traditionelle støvsugere.

Podimo

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Podimo

199/-

Popular

Podimo

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Podimo

200/-

Podimo

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Podimo

300/-

Rul til toppen