Højtryksrenser test: Find den bedste 2022 model til dit behov.

Højtryksrenser købsguide – alt du skal overveje og holde øje med inden du køber

Bøvler du med beskidte havemøbler, fliser eller facade? Eller vil du bare gerne have en skinnende ren bil? Med en effektiv højtryksrenser kan du rengøre selv de mest genstridige pletter og belægninger. Derfor er en højtryksrenser en god investering, som enhver boligejer vil få glæde af.
Ved du ikke, hvilken du skal vælge? Så tag et kig herunder. Vi har lavet en komplet og informativ guide til dig, som søger hjælp til at vælge den helt rette højtryksrenser.

Hvad skal du kigge efter, når du vælger en højtryksrenser?
Her er de 5 af de vigtigste ting, du bør overveje, inden du køber en højtryksrenser.

Ydeevne
Skal din nye højtryksrenser bruges til at rense taget eller til at fjerne pletter fra tæpper? Det er vigtigt, at du overvejer, hvad du skal bruge maskinen til, inden du køber. På den måde kan du være sikker på, at du vælger en model med den rette ydeevne.

Pris
Prisen er en væsentlig faktor for mange, når de skal ud at købe en ny højtryksrenser. For langt de fleste vil det ikke være nødvendigt at købe en premiummodel til mere end 3.000 kroner. Til hjemmebrug findes der nemlig mange glimrende maskiner, der koster mellem 1.500 og 2.500 kroner.

TILMELD DIG I DAG OG FÅ FØRSTE MÅNED TIL 0 KRONER + VIAPLAY.

Første måned gratis (Spar op til 659 kr)

Se det du elsker, præcis hvor du vil og når du vil. Med Allente kan du streame på farten via mobil eller tablet, eller via dit Apple TV og andre produkter.

TILMELD DIG I DAG OG PRØV 45 DAGE GRATIS

Prøv GRATIS i 45 dage - kvit og frit.

Elsker du også en god lydbog, når du er ude og gå? Eller er du helt vild med podcast? Hos Podimo finder du et stort udvalg af eksklusive podcast og alle de nyeste lydbøger.

Kvalitet
Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Vi har i denne oversigt forsøgt at finde tre modeller, der har et skarpt forhold mellem de to faktorer. Sammenlign altid modeller i samme prisklasse, inden du vælger din nye højtryksrenser.
Funktioner og design
Vil du gerne have en masse ekstraudstyr, høj brugervenlighed og smarte features? Så er det noget, du bør tænke ind i dit valg og bruge som udvælgelseskriterier.
Herunder bl.a. muligheden for at skifte spidsen ift. at kunne vælge mellem en rund, flad eller kraftig stråle. Hvilket er vigtigt, hvis du gerne vil kunne bruge den til flere forskellige opgaver.

Brugervenlighed
Der er som sagt mange forskellige slags, men en anden ting, som er vigtigt at kigge efter og overveje, er selve brugervenligheden. Det kan være flere ting, som følgende:
– Overvej hvor nemt det skal være at koble den til og fra forskelligt udstyr
– Hvilken slangs slange er der på den – den skal gerne være fleksibel og lang slange, både så den ikke laver kluddermor og kan nå langt.
– Overvej at vælge en model med store hjul, så den er nemt at trække med rundt

Hvad bruger man en højtryksrenser til, og er der noget den ikke må/kan bruges til?
Du kan rengøre det meste med en højtryksrenser, men det betyder ikke, at du ikke skal tænke over, hvad du vil bruge den til. Herunder lister vi nogle af de ting, som den er oplagt at bruge til, men også nogle af de ting, hvor du skal tænke dig om.

Rengøring af bilen
Du kan forholdsvist trygt gå i gang med at give bilen en omgang med din højtryksrenser. Det kan være rigtig effektivt ift. en almindelig vandslange og børste. Du kan få forskelligt tilbehør, og til dette vil det være fordelagtigt at anskaffe en skumlanse og måske en roterende børste.

Hurtig rengøring af båden
Det kan være en ordentlig omgang at skulle rense båden – for ikke at tale om, at det kan være en stor skude at skulle rengøre, så er det generelt en større opgave. Her kan du heldigvis også med stor fordel bruge din højtryksrenser. Der er dog kun tale om den grove del af rengøringsarbejdet, for værktøjet kan selvfølgelig ikke klare diverse efterbehandlinger for dig også.

Rengøring af drivhus, hegn og andet i haven, der trænger
Når det kommer til både dit drivhus og hegn, så kan du også forholdsvis roligt give den gas med højtryksrenseren. Her vil du ofte kunne få fjernet det værste skidt og urenheder. Anvend evt. tilbehør som en børste el.lign. for at gøre det så nemt og effektivt som muligt.

Rengøring af din cykel
Når det kommer til cyklen, så er det du skal være mere forsigtig. For selvom jernhesten fremstår som lige til at spule igennem med højtryksrenseren, så er det vigtigt du er påpasselig med de steder på cyklen, hvor der bl.a. er smurt med olie. Du skal passe på med disse dele, som fx kæden, da du ellers får fjernet olie/fedt, og dermed kan risikere rust mv.

Andre steder, hvor du bør være varsom med brug af højtryksrenser.
Er du stadig lidt i tvivl, om det du gerne vil bruge den til, faktisk er muligt, så kommer her lidt mere om, hvor du bør være varsom ift. brug af renseren.


– Murede/pudsede facader; du kan risikere at bryde overfladen på både murskal og puds

– Træfacader; her risikerer du at nå ind bag klimaskærmen og skabe fugtskader

– På gasbeton; dette materiale er ofte ikke stærkt nok til en kraft spuling
Generelt, hvis du bruger højtryksrenser på fx terrasser og havemøbler, så skal du være opmærksom på at få efterbehandlet, da træet står ret bart og råt efter en så kraftig rengøring. Så sørg for korrekt efterbehandling for at sikre stand og levetid.


FAQ
Her besvarer vi nogle af de mest stillede spørgsmål om højtryksrensere.

Hvilken er den bedste højtryksrenser i test?
Der findes mange gode højtryksrensere på markedet. Inden for sin prisklasse vurderer Pricerunner, at AVA P60 Master er den bedste højtryksrenser i test.

Kan jeg bruge en højtryksrenser til at vaske bilen?
Du kan sagtens bruge en højtryksrenser til at vaske bilen. Du behøver ikke engang et særligt høj bartryk, hvis du finder en model med en skumbeholder.

Hvad koster en højtryksrenser?
Du kan finde mange gode modeller til cirka 2.000 kroner. Disse er yderst velegnede til alle opgaver i hjemmet – ligegyldigt om du skal vaske bil, tag eller terrasse. Hvis du vil have en premiummodel til erhverv eller lignende, skal du betale en del mere.

Podimo

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Podimo

199/-

Popular

Podimo

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Podimo

200/-

Podimo

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Add Your Heading Text Here

Podimo

300/-

Rul til toppen