Ud med hjemmelavede madplaner - måltidskasser er det nye sort

Find de bedste og billigste måltidskasser

Måltidskasserne er, hvis du spørger os, en af hverdagens helt store helte. Hvem vil ikke gerne være fri for den sædvanlige stressende tur til supermarkedet, som gentages uge efter uge, eller måske ligefrem dag efter dag? 

Indkøbsture, hvor kø og masen er på menuen, samtidig med at du skal forholde dig til et tit helt overvældende udbud af varer og brands. Nej, vel? Vil du også hellere investere din dyrebare tid og energi andetsteds? Heldigvis er markedet for de fantastiske måltidskasser igennem de seneste år eksploderet komplet. Det er en stor fordel og lettelse for mange af os, for på den måde er der mulighed for at finde netop den måltidskasseløsning, som matcher netop vores egne individuelle behov. 

Men der er også en bagside ved det bugnende udvalg: For hvordan kan vi finde hoved og hale i alle de forskellige kombinationer løsningernes indhold og pris, som kommer os i møde når vi søger online? Her har vi forsøgt at arrangere den perfekte løsning på problemet. Vi har tilrettelagt et godt overblik over markedet for måltidskasser som det ser ud netop nu, således at du i ro og mag kan sammenligne priser og indhold. På den måde er du garanteret at finde frem til det rigtige køb nemt og hurtigt.

Prøv hele konceptet af med RetNemt-måltidskasserne

Spar lige nu 15% på dine 2 første måltidskasser

Hvis du er ny i alt det med måltidskasser, og gerne vil prøve konceptet af, så findes der en garvet spiller på markedet: Ret Nemt-måltidskasserne. Ret Nemt giver det bedste fra måltidskasse-konceptet og friheden ved selv at handle. Her vælger du nemlig selv hvilke retter, der skal i måltidskasserne. 

Her får du alt det, der som udgangspunkt ellers er inkluderet i en måltidskasse. Du kan selv vælge hvor mange ugedage, du gerne vil have retter til, du kan fravælge ingredienser, og så er der er ingen bindinger hos Ret Nemt. Nå ja – fik vi nævnt, at hele konceptet bygger på bæredygtighed?

Hello Fresh - blandt Danmarks lækreste måltidskasser

Spar op til 725 kr. på de første 4 kasser!

Med Hello Fresh får du igen en måltidskasse, hvor du selv kan vælge mellem mange forskellige retter hver uge. Det er lige fra de danske nationalitetsklassikere, men du er også fri til at gå på opdagelse i det store verdenskøkken.

Hello Fresh er et internationalt koncept, som i dén grad har gjort sit indtog i danskernes hjerter. Og det er forståeligt nok – for ud over frit valg på alle hylder kan du også vælge en lang række af forud udvalgte pakker, der matcher dine præferencer.

Hos Hello Fresh er graden af nem selvbestemmelse blandt de bedste, du finder derude.

Bestil måltidskasser fra Sundtakeaway, og slip for tilberedningen

Spar 25% på din første familie-måltidskasse!

Det kan også være, at du gerne vil prøve måltidskasse-konceptet af, men ikke just er en haj til dét med madlavningen. I dét tilfælde er der også en løsning for dig: Sundtakeaway.

Med Sundtakeaway får du takeaway, der kommer så tæt på måltidskasse-konceptet som muligt. Her slipper du igen for at udtænke madplan, og alle ingredienser er snittede og gjort klar til, at du blot kan sætte det i ovnen og stille et ur.

Med mange forskellige måltidskasse-pakker får du her et af de letteste alternativer. Hvis bekvemmelighed er i højsædet for dig, så er Sundtakeaway et oplagt valg.

MyDietPal er til dig, der ønsker diæt-måltidskasser

Til dig der vil tabe dig - fokus på kalorier!

Måske er du blandt dem, der godt kunne tænke sig, at diæten fulgte alle dine gode intentioner lidt bedre. Dét ønske kan du nu efterkomme for dig selv ved at vælge MyDietPal som leverandør af dine måltidskasser.

Fra MyDietPal kommer maden igen ready-to-eat, så der er tæt på ingen tilberedningstid. Derudover bliver måltidskassen sammensat af sunde råvarer, der kommer i mængder, der er i overensstemmelse med dine ønsker om vægttab eller vægtforøgning. På MyDietPal’s hjemmeside findes der nemlig en kalorieberegner, som hjælper dig med at fastsætte hvordan dine måltidskasser skal se ud.

Så har det aldrig været lettere på diæt.

De fleste herhjemme er ikke helt kommet med på moden endnu, men der tegner sig alligevel nogle tydelige tendenser på markedet for madindkøb. For stadig flere og flere blandt danskerne vælger at kvitte indkøbet i supermarkedet, når aftensmaden skal forberedes. 

Hvad får de så istedet? Jo, disse danskere bestiller måltidskasser, der bliver pakket og leveret til dem af virksomheder, der har specialiseret sig i lige netop dette.

En måltidskasse er ikke det samme som take-away, selvom beskrivelsen ovenfor måske primært giver ophav til sådanne associationer. For med en måltidskasse får du slet ingen færdigretter. Til gengæld kommer en måltidskasse typisk med særligt udvalgte råvarer samt en opskrift, der vejleder dig igennem tilberedningensprocessen.

Resultatet er altså den perfekte blanding mellem bekvemmeligheden ved take-away, og et bevaret fokus på sundhedsaspektet i at spise varieret og sundt. Og her spiller særligt de friske råvarer, som du selv tilbereder, en kritisk rolle. Med en måltidskasse får du nemlig et direkte indblik i hvad der kommer i jeres aftensmad, og hvordan tingene tilberedes.

Endnu bedre endnu, så kommer mange måltidskasse-løsninger også med en ordning, hvor virksomhederne bag står for at lægge en komplet madplan. Ovre er de dage, hvor man selv skulle sætte sig ned, finde ud af hvad familien skulle have at spise, og så brainstorme på de ingredienser, der skulle anskaffes for at kunne lade de fantastiske madretter blive en realitet i køkkenet.

Inspiration og variation er årsagerne til hvorfor måltidskasser er blevet et hit

Hvorfor er måltidskasserne pludseligt blevet så populære blandt danskerne? Et gæt er bekvemmeligheden – det er jo nemt bare at bestille råvarerne udefra, og så spares der jo masser af tid. Men vi kunne jo også prøve at spørge danskerne selv – og det er allerede blevet gjort sidste år.

I 2021 foretog den danske erhvervsorganisation, Landbrug og Fødevarer, nemlig en undersøgelse, hvor de satte danskernes forbrugsvaner med måltidskasser under lup. Du kan finde undersøgelsen her. I undersøgelsen blev danskerne bl.a. spurgt ind til hvorfor de købte måltidskasser – og her var svaret klart.

49% af danskerne fortalte nemlig, at de købte måltidskasser for at få ny inspiration til måltider i hjemmet. Der ligger altså også et funktionelt aspekt i det at bestille en måltidskasse. Dette svar kunne nemlig tyde på, at en god del danskere ikke først og fremmest tilvælger måltidskasser, fordi det er nemt, men fordi det giver inspiration til når de selv i fremtiden skal ud for at handle ind til aftensmaden i de danske butikker igen. 

Her kan måltidskassen opfattes som en midlertidig løsning, der kan tjene et oplysningsformål for de danske familier. For dem, der blot gerne vil lade sig inspirere til at lave noget andet i køkkenet end de sædvanlige fem favorit-retter.

Et andet populært svar fra Landbrug og Fødevarers undersøgelse er, at danskerne tilvælger måltidskasser for at spise mere varieret. Dét er netop et af de primære råd, danskerne har taget til sig for at forbedre deres sundhed og kostvaner. Måltidskasserne gør det muligt for danskerne at spise mere varieret, netop fordi måltidskasserne kommer forpakket med forskellige råvarer til en lang række af forskellige opskrifter.

Corona-pandemien fik danskerne til at bestille måltidskasser

Selvfølgelig er der også et bekvemmelighedsaspekt i det, når danskerne pludselig har taget måltidskasserne til sig. Og en del af forklaringen skal findes i corona-pandemien.

Da corona-pandemien var på sit hidtil højeste herhjemme i 2020 og 2021, så følte mange danske familier sig (forståeligt nok) utrygge ved at bevæge sig for meget ud i offentligheden. Butikkerne var blevet til knudepunkter for smittespredning. Og for en familie med børn og det hele kunne en tur ud i en butik, hvor børnene naturligt render rundt og piller og rører ved alt muligt, pludselig blive uoverskueligt.

Næsten én ud af fem svarer i den førnævnte undersøgelse, at coronapandemien har været en direkte medvirkende årsag til deres tilvalg af måltidskasser. Måltidskassen har i denne periode ikke bare været det bekvemmelige og det spændende valg for danskerne – det har nemlig også været det sikre valg.

Nok snak – lad os se på nogle af de alternativer, der findes derude.

Hvad er der af fordele ved måltidskasser?

Der er mange personlige fordele, som du også kan opnå, ved at have en måltidskasseordning derhjemme.

En af de store fordele er, som også nævnt tidligere, at man får en masse inspiration til madlavningen derhjemme. Skulle man synes, at det på et tidspunkt vil gå hen og blive for dyrt med måltidskasser hver uge, så har man altså – hvis man har prøvet konceptet af – fået den nødvendige know-how og inspiration til at være ekstra kreativ i køkkenet efterfølgende.

Derudover kommer mange måltidskasser også med en stor grad af “customizability”. Det betyder, at du i høj grad selv kan sammensætte dine måltidskasser, så de ser ud præcist som du vil have det. Mange leverandører tilbyder hver især mange forskellige valgmuligheder – og med mængden af forskellige virksomheder derude, der i øjeblikket udbyder forskelligartede måltidskasser, er valgfriheden enorm for dig som forbruger.

Du kan spare store mængder af tid med en måltidskasseordning. Tid, der ellers ville være gået til planlægning af aftensmad, indkøb, bearbejdning af råvarer og madlavningen selv. Hvis du er blandt typerne, som bare mangler en masse tid i hverdagen, så er en måltidskasse en fantastisk mulighed for at sætte madlavningen derhjemme på komplet autopilot.

Måltidskasser kommer i klimavenlig emballage

Måltidskasser er et udpræget moderne koncept. Vi skal ikke mange år tilbage, før denne form for madleverancer var noget af det mest eksotiske, man kunne forestille sig. Men for mange af de familier, der ser sig selv som moderne og fremme i skoene, er måltidskasserne nu blevet en fantastisk mulighed for at få mere tid til hinanden i hverdagen.

Det er dog ikke bare på den personlige front, at en måltidskasseordning kommer med masser af fordele. Måltidskasser er nemlig også til gavn for klimaet. For med så moderne et koncept som måltidskasserne, så er det også nødvendigt for udbyderne af måltidskasser at appellere til lige netop dét segment, der udgør deres potentielle kunder.

Og hvordan appellerer man bedre til det moderne segment end at slå sig som sunde og klimavenlige?

Mange måltidskasser kommer i dag i bæredygtig emballage. Det er ikke unormalt at opleve, at plastic-indpakningen er blevet udskiftet med trækasser med papirssække, der indeholder en masse uindpakkede råvarer.

Hvis dét ikke er klimavenligt, hvad pokker er så?

Så hvis du leder efter flere grunde til, at måltidskasser også kunne være en god idé for dig, så har du her den ultimative. Måltidskasser gavner klimaet, fordi alternativet er standardiserede langtidsholdbarhedsindpakninger, som du finder dem i supermarkederne.

Måltidskasser reducerer madspild, og gavner dermed den globale madfordeling

En anden årsag til, at måltidskasser kan være en særdeles god idé for dig og din familie er, at måltidskassernes madindhold altid er nøje afmålt til jeres behov. Konkret vil det resultere i, at mindre mad ender i jeres skraldespand.

Madspild er en af de primære globale problemer i dag. Når vi hører om hungersnød i tredjeverdenslande, så er hungersnøden alrig forårsaget af mangel på mad, globalt set. Hvis det globale samfund blev bedre til at fordele verdens samlede madproduktion, således at intet gik til spilde, og ingen overspiste, så ville der være mere end rigeligt med mad til alle mennesker.

Med måltidskasser er du altså med til at gavne netop dette formål: en bedre fordeling af mad i verden.

Ikke nok med, at måltidskasser vil bidrage til at reducere jeres madspild. De kan også, i mange tilfælde, lede til besparelser på madposten. For når mindre mad havner i skraldespanden, så er der også færre penge, der går til spilde i madbudgettet. Mad i skraldespanden er præcist det samme som penge i skraldespanden – og ingen af os har da lyst til at stå og skovle indholdet på vores bankkonto ud på en losseplads.

Måltidskasser giver dig overskud i hverdagen

Og nu lander vi på måske en af de vigtigste fordele for moderne familier: måltidskasser kan nemlig være med til at give dig masser af ekstra overskud i hverdagen.

Lige så ofte som vi synes, at vi mangler tid til de daglige gøremål, lige så ofte er det også energien, som vi mangler. Der er nemlig mange ting, der ligger i en gennemsnitlig families hverdag, som er ægte energislugere. For mange kan en af disse energislugere være planlægning, indkøb til og forberedelse af aftensmaden.

Med en måltidskasseordning sikrer du, at du har mere overskud til dét, der betyder noget for dig i hverdagen: dem, du elsker. 

Nej, man kan hverken købe tid eller overskud for penge. Begge dele er en gave, når vi har dem. Til gengæld kan måltidskasser komme meget tæt på alligevel at give dig disse ting – tid og energi – på magisk vis. For et køb af en måltidskasse er samtidig et løskøb af din egen tid og overskud. Så kan du bruge din tid på dét, der betyder noget for dig.

Find de billigste måltidskasser

Spar lige 30% på dine tre første måltidskasser

Du kan vælge mellem 30 retter hver uge

MEST POPULÆRE

Spar op til 725 kr. på de første 4 kasser!

Vælg selv dine ugentlige opskrifter

Spar 25% på din første familie-måltidskasse!

Er færdiglavet - klar til og spise!

Rul til toppen